Головна » 2019 » June » 27 » Презентували каталог виставки з історії державного герба України
09:31
Презентували каталог виставки з історії державного герба України
Презентували каталог виставки з історії державного герба України

25 червня у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї презентували каталог виставки «Історія державного герба України». Сама виставка тривала в музеї у серпні – вересні 2018 р. і була присвячена 100-річчю Української революції 1917 – 1921 рр. Тут були представлені артефакти з Галузевого державного архіву СБУ, Національного музею історії України, Волинського краєзнавчого музею, Національного заповідника «Хортиця», Нікопольського краєзнавчого музею, Громадського історико-етнографічного ставрографічного Музею Хреста (м. Дніпро), з колекцій науковця Олександра Алфьорова (м. Київ), мецената і благодійника Дмитра Піркла (м.Київ).

Ідея виставки та видання каталогу належить директору музею Михайлу Мордовському. Авторами виставки та історичного нарису виступили Георгій Шаповалов та Олександр Бєлов (м. Київ).

Презентований каталог є своєрідним продовженням виставки і має на меті залишити пам’ять, в першу чергу для історичної науки, а також для широкого загалу пошановувачів історії України та історії українського державного герба. Він містить цікаву і неповторну інформацію про головну ідею виставки та її концепцію, про її учасників та унікальні музейні предмети представлені у виставковій експозиції.

Каталог виставки «Історія державного герба України» до 100-річчя Української революції 1917 – 1921 рр., що експонувалася у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї 23 серпня – 23 вересня 2018 р.

Видання розраховане на фахівців-науковців у галузі геральдики та суміжних спеціальних історичних дисциплін, архівних, бібліотечних, музейних працівників, викладачів шкіл та вишів, студентство та широкий загал пошановувачів історії державного герба України.

Джерело: Запорізький обласний краєзнавчий музей

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 460 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]