Головна » 2013 » Вересень » 30 » Праправнучата племінниця Ігоря Стравінського Анастасія Козаченко подякувала Волині за музей видатного композитора.
17:49
Праправнучата племінниця Ігоря Стравінського Анастасія Козаченко подякувала Волині за музей видатного композитора.
Праправнучата племінниця Ігоря Стравінського Анастасія Козаченко подякувала Волині за музей видатного композитора.
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук сьогодні у ході оперативної наради подякував усім причетним до реставрації музею-садиби композитора ХХ століття Ігоря Стравніського в Устилузі, що у Володимир-Волинському районі.
 «Ми зробили хорошу справу для себе і для світу – відновили маєток митця. Тепер експозиція музею збережеться для нащадків. А його творчістю ми будемо завжди насолоджуватися», – зазначив він.
Голова облдержадміністрації згадав слова вдячності праправнучатої племінниці Ігоря Стравінського Анастасії Козаченко, яка приїхала на відкриття музею з Москви і була зворушена увагою волинян та України загалом до життя і творчості композитора.
Зокрема вона зазначила: «Мені вкрай приємно бути сьогодні тут у такому важливому та значимому для мої родини дійстві. Постать Ігоря Стравінського є знаковою у світовій культурній спадщині. Жоден великий концерт не відбувається без його творів. Однак, розчулює те, що саме в Устилузі збережено родинну садибу, а в Росії поки що – жодного музею».
Праправнучата племінниця Ігоря Стравінського Анастасія Козаченко подякувала Волині та загалом Україні за пошанування пам’яті видатного композитора.
До слова, у день відкриття відреставрованого музею лауреати міжнародних конкурсів Петро Лаул і Павло Райкерус із Санкт-Петербурга виконали «Весну Священну» Ігоря Стравінського в авторському перекладенні для двох фортепіано.
 
Категорія: Устилузький народний музей Ігоря Стравінського | Переглядів: 760 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]