Головна » 2011 » Жовтень » 28 » Поезія Лесі Українки зазвучала у Волинському краєзнавчому музеї.
17:13
Поезія Лесі Українки зазвучала у Волинському краєзнавчому музеї.
Поезія Лесі Українки зазвучала у Волинському краєзнавчому музеї.
28 жовтня 2011 року волинська співачка Тетяна Ціхоцька презентувала нове нотне видання – збірку власних пісенних творів „На крилах пісень”, створених на вірші Лесі Українки. Презентація відбулась у Волинському обласному краєзнавчому музеї.
Концерт-презентація швидше нагадував літературно-музичний вечір. До речі, місце проведення організатори обрали не випадково – у краєзнавчому музеї міститься чимало експонатів, які знайомлять із життям та творчістю Лесі Українки.
Пісні, що увійшли до презентованого видання, написані на вибрані вірші з першої поетичної збірки Лесі Українки „На крилах пісень”, виданої у Львові 1893 року. Усі охочі мали нагоду не лише послухати звукову інтерпретацію віршів, а й придбати авторське видання Тетяни Ціхоцької, яке містить нотні партитури на виконані композиції.
Ціхоцька виконала усі пісні, які увійшли до видання. Окрім неї у програмі взяли участь камерний інструментальний ансамбль „Ретро”, акомпаніатори та аранжувальниці – Світлана Вишинська та Ірина Циганкова, а також хор „Волинські дзвони”.
_____________________________
Волинські новини. – 30.10.2011 р.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 783 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]