Головна » 2013 » Березень » 27 » Патріарх хоче „торкнутися” душевних струн Лесі Українки, відвідавши Колодяжненський музей.
17:16
Патріарх хоче „торкнутися” душевних струн Лесі Українки, відвідавши Колодяжненський музей.
Патріарх хоче „торкнутися” душевних струн Лесі Українки, відвідавши Колодяжненський музей.
Музей-садибу Лесі Українки планує відвідати глава Української греко-католицької церкви під час свого візиту до Ковеля. Патріарху відомо, що брат Лесі Українки Микола Косач був прихожанином греко-католицької церкви. Про це є документальні свідчення, які зберігаються в Канаді. Повідомляють «Волинські новини».
Ковельські греко-католики готуються до візиту глави Церкви Блаженнішого Святослава. Ієромонахи греко-католицького монастиря, що у Ковелі, розповіли про сподівання від візиту патріарха, греко-католицькі переконання брата Лесі Українки Миколи Косача та освіту патріарха Святослав.
Своїми думками з приводу цієї непересічної події поділились з Відомостями Ковельщини ієромонахи Петро Мірчук, Леонід Григоренко, Євген Задорожний.
Вони розповіли, що програма візиту насичена зустрічами, спілкуванням з владою і найголовніше – розмовами з молоддю.
Окрім святої Літургії, яка відбудеться 30 березня о 9:30 у храмі Блаженнішого Миколая Чарнецького, що знаходиться на вулиці Олени Пчілки, 23, програмою передбачили візит патріарха до Колодяжненського музею-садиби Лесі Українки. На думку отця Леоніда, глава УГКЦ хоче «торкнутися душевних струн Лесі Українки».
Він розповів про ще одну цікаву деталь: «Микола Косач був прихожанином греко-католицької церкви. А його духівником по праву можна назвати Блаженнішого Василя Величковського».
«Я на свої очі бачив в Канаді документ, який підтверджує духовне опікунство Василя Величковського над Миколою Косачем.
Ніхто не заперечує, що душевні депресії, моральні кризи в нього були, але виходити з них допомагали священик і віра. Більше того, коли Микола Косач невиліковно й тяжко захворів, то Величковський його соборував і благословив у небесну дорогу», – зазначає ієромонах.
 
Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 676 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]