Головна » 2018 » September » 19 » Обласний музей запрошує на творчий вечір волинської поетеси, композитора та співачки Любові Мілевич
09:23
Обласний музей запрошує на творчий вечір волинської поетеси, композитора та співачки Любові Мілевич
Обласний музей запрошує на творчий вечір волинської поетеси, композитора та співачки Любові Мілевич

До Дня Віри, Надії, Любові, 27 вересня 2018 р. о 14.00 год., у Волинському краєзнавчому музеї в рамках проекту «Відомі жінки Волині» відбудеться творчий вечір волинської поетеси, композитора та співачки Любові Мілевич «Трилогія щастя».

На вечорі буде розгорнута фотодокументальна виставка «На теренах долі» з особистого архіву мисткині та фондів музею. На ній представлені матеріали про життя і творчість поетеси: світлини з сімейного альбому, фотографії з її концертів, грамоти й подяки, збірки поезій, аудіодиски, публікації, афіші тощо. Для гостей звучатимуть пісні у виконанні відомих артистів і творчих колективів Волині. Шанувальники Любові Мілевич матимуть змогу поспілкуватися з авторкою.

Запрошуємо всіх на зустріч з поезією та піснею!

Довідково:

Народилася Любов Федорівна Мілевич 17 травня 1953 року в селі Буцин Старовижівського району на Волині. Навчалась на диригентсько-хоровому відділенні Луцького культурно-освітнього училища. Працювала в галузях освіти, культури, охорони здоров’я (отримавши відповідну підготовку) і журналістики. Впродовж трьох років Любов Федорівна була заступником голови літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром». Вона – почесний член творчо-літературного об’єднання «Ліра». Вірші поетеса пише з раннього дитинства, а музику – з 18 років.

У світ вийшли її такі поетично-пісенні збірки: «Крила доброти» (1993), «Моя колиска – Україна» (1995), «Знайди мене, любове» (1997), збірка для малят «Веселинка» (2000), «Світельце» (2013 р.), збірки поезій філософського напрямку «Горицвіт» (2003), «Десята муза» (2008), «На теренах долі» (2016), «Нерозгадана вічність» (2018). Вона автор чотирьох аудіокасет, чотирнадцяти аудіодисків, одинадцяти телевізійних кліпів на авторські пісні. У віночку її мелодійної поезії понад 1500 пісень.

Л. Ф. Мілевич – лауреат всеукраїнських та міжнародних фестивалів, призер ХІ Всесвітнього фестивалю молоді і студентів на Кубі. У 2012 році вона нагороджена обласною літературно-мистецькою премією ім. Степана Кривенького, а у 2013 році стала персональним стипендіатом Волинської обласної ради.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 381 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]