Головна » 2017 » December » 15 » Обласний музей запрошує на презентацію книги свого співробітника про Луцьк у роки нацистської окупації
14:42
Обласний музей запрошує на презентацію книги свого співробітника про Луцьк у роки нацистської окупації
Обласний музей запрошує на презентацію книги свого співробітника про Луцьк у роки нацистської окупації

20 грудня о 12.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги кандидата історичних наук, провідного наукового співробітника відділу новітньої історії Богдана Зека «Луцьк у роки нацистської окупації (1941–1944) : монографія / Богдан Миколайович Зек. – Луцьк : Вежа-Друк, 2017. – 421 с.».

У монографії висвітлено період нацистської окупації в Луцьку, який тривав з 25 червня 1941 р. до 2 лютого 1944 р. Робота складається із чотирьох розділів. У першому висвітлено історіографію, джерельну базу та методологію дослідження. Другий розділ присвячений органам влади та нацистським репресіям. Автор характеризує ситуацію перших днів війни, політику Голокосту, порушує теми військовополонених, української допоміжної поліції, руху Опору. У третьому розділі розкрито соціально-економічне становище, висвітлено економічні відносини, діяльність Українського допомогового комітету, повсякдення лучан. Автор також звертає увагу на охорону здоров’я. Четвертий розділ присвячений культурі. У ньому йдеться про становище Церкви, освіти, театральне життя. Окремо звернено увагу на роботу Волинського краєзнавчого музею, охарактеризовано міську періодику того часу, проаналізовано діяльність «Просвіти» і спортивне життя періоду окупації.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 817 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.8/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]