Головна » 2015 » March » 18 » Обговорення проекту примірних штатних розписів державних та комунальних музеїв відбудеться в Луцьку
14:02
Обговорення проекту примірних штатних розписів державних та комунальних музеїв відбудеться в Луцьку
Обговорення проекту примірних штатних розписів державних та комунальних музеїв відбудеться в Луцьку

Український центр розвитку музейної справи та Волинський краєзнавчий музей запрошують взяти участь у фаховому обговорені проекту примірних штатних розписів державних та комунальних музеїв, заповідників та закладів музейного типу.

Обговорення відбудеться 24 березня  2015 року на базі Волинського краєзнавчого музею (м. Луцьк, вул. Шопена, 20) в форматі відкритого круглого столу, до участі в якому запрошені музейники Волинської та Рівненської областей. Початок о 12.00.

Дійсні примірні штатні розписи державних та комунальних музеїв, заповідників та закладів музейного типу були затверджені наказом Міністерства культури України № 823 1 серпня 2012 року.

Цей наказ та затверджені ним штатні розписи викликали цілу низку зауважень та критичних відгуків від представників професійної спільноти. Зокрема, зазначалося, що в наказі не враховано специфіки музейних інституцій різного профілю, а в самому переліку посад не відображені актуальні напрямки сучасної музейної роботи.

Протягом 2013 та 2014 рр. Український центр розвитку музейної справи провів декілька тематичних опитувань працівників музеїв різних груп та профілю. Аналіз даних також засвідчив, що кадрова модель та система функціональних обов’язків, яка існує традиційно й закріплена сьогодні на юридичному рівні, дедалі менше відповідає сучасним реальним потребам музейних закладів.

У зв’язку із цим Український центр розвитку музейної справи (в межах програми «ProMuseum») ініціював розробку оновленого проекту типових штатних розписів державних та комунальних музеїв, заповідників та закладів музейного типу.

Пропонуємо вам ознайомитися із проектом документу та взяти участь в його обговоренні та доопрацюванні (див. додаток).

Важливу увагу пропонуємо також приділити питанню критеріїв та показників, які мають бути покладені в основу формування примірних штатних розписів, показників ефективності роботи музейних закладів тощо.

Передбачається, що після широкого обговорення в професійному музейному середовищі та внесення правок документ від імені музейної спільноти буде переданий Міністерству культури України.

Контактна інформація:

Український центр розвитку музейної справи

Піоро Владислав

+38067 408 25 92

[email protected]

Джерело: Музейний простiр

Додаток:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 804 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]