Головна » 2013 » Грудень » 23 » НОВИЙ РІК НА ПОРІГ!
21:37
НОВИЙ РІК НА ПОРІГ!
НОВИЙ РІК НА ПОРІГ!
Під такою назвою в Іваничівському історичному музеї 23 грудня відбулося відкриття районної виставки-конкурсу новорічно-різдвяної атрибутики організованої спільно відділом культури та відділом освіти. На виставці представлено понад 200 творчих робіт учнів з 26 загальноосвітніх шкіл району та Будинку дитячої і юнацької творчості за напрямками «Новорічна флористика» і «Український сувенір». Це вироби з бісеру, дерева, паперу, тканини, глини, солоного тіста, трави, лози та інших підручних матеріалів виготовлені у різноманітних техніках.









У вступній бесіді, яку провела директор музею Лариса Куль присутні пригадали історію святкування,основні новорічні прикмети і традиції зустрічі Нового Року в Україні та інших країнах і континентах.
З вітальним словом та своїми дитячими спогадами про святкування Нового року до учасників заходу звернулася начальник відділу освіти Надія Жук. Аналіз робіт, представлених на виставці, провела методист РМК Наталія Воробей. Вoна наголосила, що понад 10 кращих робіт загальноосвітніх закладів району, а саме з Трубок, Радович, Низкинич, Грибовиці, Старого Порицька, Поромова, НВК «ЗОШ І-ІІІст.№1-гімназія» та Будинку дитячої і юнацької творчості будуть представляти Іваничівський район на виставці у Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі. Серед гостей свята були заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко, головний спеціаліст відділу культури Людмила Стуга, директор БДЮТ Лариса Дячук, методист БДЮТ Наталія Микитюк та курівники гуртків БДЮТ.
Самі юні учасники заходу, члени гуртка «Виготовлення сувенірів», під супроводом керівника гуртка Нелі Вікторівни Смаль провели для дорослих майстер-клас по виготовленню новорічної іграшки, символу наступаючого 2014 року за східним календарем – синього коня. За активну поведінку, ініціативність та майстерність діти були відзначені призами та солодкими подарунками презентованими відділом культури.









Метою виставки є виховання національного світогляду через пізнання народного мистецтва, розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності, популяризація дитячої художньої творчості, стимулювання розвитку творчого пошуку і співпраця між культурно-освітніми установами.



Виставка діятиме на протязі всіх Новорічно-Різдвяних свят до 20 січня. То ж запрошуємо всіх небайдужих до фантазії і світу прекрасного мистецтва завітати в районний історичний музей.
 
Джерело: Іваничівський історичний музей
Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 611 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]