Головна » 2016 » June » 13 » Нова процедура розподілу конфіскованих культурних цінностей за участю музейних, архівних та бібліотечних установ
09:32
Нова процедура розподілу конфіскованих культурних цінностей за участю музейних, архівних та бібліотечних установ
Нова процедура розподілу конфіскованих культурних цінностей за участю музейних, архівних та бібліотечних установ

Одним з джерел поповнення фондів музейних, бібліотечних та архівних установ є отримання ними конфіскованих або вилучених культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави (далі- конфісковані культурні цінності). Згідно з наказом Міністерства культури України від 02.07.2013 р. № 586, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18.07.2013 р. за № 1203/23735, при Міністерстві культури України діє Експертно-фондова рада з питань безоплатної передачі конфіскованих культурних цінностей, одним із основних завдань якої є поповнення та оновлення музейного, бібліотечного та архівного фондів України шляхом розподілу конфіскованих культурних цінностей.

Для забезпечення прозорості та оптимізації процедури розподілу Радою конфіскованих культурних цінностей Управління музейної справи та культурних цінностей, Міністерством культури у тестовому режимі вводиться практика попереднього ознайомлення музейних, бібліотечних та архівних установ (далі – установа) із культурними цінностями, які плануються до розподілу Радою.

Щоб ознайомитись із переліком конфіскованих культурних цінностей та взяти участь у їх розподілі необхідно:

1) Установа, яка зацікавлена в отриманні конфіскованих культурних цінностей, має подати до Управління музейної справи та культурних цінностей Міністерства культури України за електронною адресою [email protected] відскановане звернення за підписом керівника установи про бажання ознайомитись із переліком конфіскованих культурних цінностей, запланованих до розподілу на черговому засіданні Ради (далі-Перелік).

2) За зверненням установи (на електронну адресу, з якої надійшло звернення) Управління буде надавати до ознайомлення Перелік, форму електронної заявки та інструкції для її заповнення.

3) Установа повинна надіслати до Управління свою заповнену електронну заявку з обгрунтуванням потреби у конфіскованій цінності і дати зобов’язання забезпечити її належний облік, збереження та охорону в установленому порядку.

Кінцевий термін заповнення електронної заявки - до 9:00 15.06.2016.

Рішення про розподіл культурної цінності буде прийнято за результатами обговорення Радою поданих установами заявок.

Установа, яка провела безкоштовну експертизу культурної цінності і зацікавлена в отриманні цієї цінності в свої фонди, має пріоритетне право на отримання такої цінності до своїх фондів.

При цьому зазначаємо, що після розподілу Радою культурних цінностей установа, якій розподілено цінність, має самостійно забезпечити переміщення культурних цінностей з місць зберігання митними та правоохоронними органами.

Контактна особа : Бітаєва Оксана Валеріївна т. (044) 280-65-39

Василь Рожко,

начальник Управління музейної справи та культурних цінностей Міністерства культури України

Джерело: Музейний простір

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 621 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]