Головна » 2013 » Січень » 25 » Незабаром можна буде побачити нові експонати у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
16:47
Незабаром можна буде побачити нові експонати у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
Незабаром можна буде побачити нові експонати у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
    У землі ще сховано чимало таємниць, пам’яток, зброї та останків воїнів, які загинули на полях боїв. Когось вдається ідентифікувати, однак чиєсь ім’я так і залишиться невідомим для нащадків. Поблизу села Мощена, що у Ковельському районі, поховали останки солдат, які загинули в боях за місто залізничників. Особисті речі та фрагменти зброї передали у Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки.
   Під час розкопок з’ясувалося: спокій загиблих вже порушили так звані „чорні археологи”. Втім, дослідники ще знайшли чимало особистих речей полеглих військових. Зокрема, медаль одного з солдатів. За номером нагороди вдалося ідентифікувати особу воїна. За даними, які містилися в капсулі, вдалося встановити ім’я ще одного воїна, який загинув під час боїв.
   На місці поховання було знайдено також фрагменти радянської та німецької зброї. Приміром, уламок італійського автомата „Беретта”, ними були укомплектовані елітні фашистські війська СС. Протитанкові міни, різноманітні гільзи. Особисті речі солдат – ложки, фляги, гребінці, бритви, косметика та побутова хімія, наприклад, німецькі гігієнічні засоби відлякування комах, комарів. За допомогою цих предметів встановили імена ще восьми бійців. Загалом під час бою загинула 51 особа.
   Незабаром мешканці та гості міста зможуть побачити нові експонати у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки. До дня визволення Луцька від фашистських загарбників, 2 лютого, адміністрація планує розмістити віднайдені речі в експозиції.  

Джерело: сайт Волинської ОДТРК, 25.01.2013
Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 686 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]