Головна » 2017 » September » 15 » Національний музей історії України оголошує Всеукраїнський конкурс для дітей і молоді «Україна в родинних історіях»
16:39
Національний музей історії України оголошує Всеукраїнський конкурс для дітей і молоді «Україна в родинних історіях»
Національний музей історії України оголошує Всеукраїнський конкурс для дітей і молоді «Україна в родинних історіях»

У конкурсі можуть взяти участь діти та юнацтво віком 11 – 21 років. Конкурс організовує НМІУ за підтримки Міністерства молоді і спорту України та громадської ініціативи «Асоціація творців для дітей на історичну тематику «Пам'ять майбутнього».

Конкурс покликаний пробуджувати у молодого покоління відчуття причетності до загальноукраїнського поступу у здобутті свободи – через історію своєї родини; єднання локальних історій у всезагальну національну пам'ять; формувати цілісне бачення історії нації – через життєпис волелюбних родин.

«Упродовж ХХ століття історії багатьох родин були замовчані, стерто з пам’яті спогади про унікальні постаті, які були лідерами думок, вели за собою. Люди боялися розповідати нащадкам про родичів, яких репресували. Вони таким чином хотіли вижити і не зазнати переслідування, та вберегти своїх дітей. Утім, стираючи з пам’яті історію таких родичів, ми позбавляємо себе самих їх волелюбності. Сім’ї мають право повернути собі родинну історію, а ми – знати історію України на прикладі цих родин», – каже директорка Національного музею історії України Тетяна Сосновська.

Детальна інформація про умови конкурсу та анкета для скачування:

https://www.nmiu.com.ua/novyny/514-umovy-uchasti-ta-detalna-informatsiia-pro-vseukrainskyi-konkurs-ukraina-v-rodynnykh-istoriiakh

Роботи можна подавати до 30 вересня на адресу [email protected]

Оголошення і нагородження переможців у трьох вікових категоріях (11-13 років, 13-16 років, 16-21 років) відбудеться 14 жовтня у НМІУ. Кращі роботи будуть представлені на сайті Національного музею історії України та інших порталах у мережі інтернет.

Довідки за телефоном (096) 423-70-18

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 468 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]