Головна » 2012 » Вересень » 27 » На Волині відновлюють маєток Ігоря Стравінського.
22:50
На Волині відновлюють маєток Ігоря Стравінського.
На Волині відновлюють маєток Ігоря Стравінського.
27 вересня 2012 року заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк оглянув хід реставраційних робіт у музеї-садибі композитора, піаніста та диригента зі світовим ім’ям Ігоря Стравінського. На оновлення маєтку знаменитого земляка в Устилузі передбачено майже 2 мільйони гривень.
На реставрацію пам’ятки історії національного значення уже використано понад 600 тис. грн. Демонтовано надбудову, проводиться заміщення конструкцій і мереж будівлі. Волинським краєзнавчим музеєм готується тематико-експозиційний план з переоформлення експозиції. Всього в музеї близько 400 експонатів. Щороку його відвідує близько 4 тисячі туристів з України та з-за кордону.
Олександр Курилюк зазначив, що наступного року виповнюється століття з часу написання Стравінським одного з найвідоміших творів – „Весна священна”. Обласна державна адміністрація вийшла з пропозицією відзначити дату на загальнодержавному рівні. До неї приурочать відкриття оновленого музею та міжнародну науково-практичну конференцію з дослідження творчості композитора.
 
Прес-служба Волинської облдержадміністрації
Категорія: Устилузький народний музей Ігоря Стравінського | Переглядів: 860 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]