Головна » 2016 » December » 14 » Лекцію до дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС прочитали у Володимир-Волинському історичному музеї
14:51
Лекцію до дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС прочитали у Володимир-Волинському історичному музеї
Лекцію до дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС прочитали у Володимир-Волинському історичному музеї

14 грудня згідно Указу Президента України відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Цьогоріч минуло 30 років від того часу, як 26 квітня 1986 року на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС відбувся вибух. Згадана подія стала техногенною катастрофою планетарного масштабу. Внаслідок аварії від згубного впливу радіоактивного опромінення загинуло багато людей, вплив радіації продовжується і нині, провокуючи невиліковні хвороби серед жителів України, Білорусії, Росії та інших країн.

На прохання голови правління Нововолинської міжрайонної організації Українського товариства сліпих (УТОС) Антоніни Никитюк, наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького прочитали лекцію про події на Чорнобильській АЕС у 1986 році. Музейні працівники розповіли людям про причини і наслідки цієї найстрашнішої в історії людства катастрофи.

До слова. У Володимирі-Волинському є пам'ятник на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС, функціонує спілка колишніх ліквідаторів.

Перед присутніми з напутніми словами виступив настоятель Собору Різдва Христового УПЦ КП о. Микола Удуд.

Співпраця УТОСу і музейників триває вже багато років поспіль. Незрячі люди з охотою слухають лекції, які їм читають музейні працівники.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 680 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]