Головна » 2017 » May » 16 » Ласкаво запрошуємо лучан і гостей міста на Ніч з Музеєм історії Луцького братства!
10:24
Ласкаво запрошуємо лучан і гостей міста на Ніч з Музеєм історії Луцького братства!
Ласкаво запрошуємо лучан і гостей міста на Ніч з Музеєм історії Луцького братства!

Цьогоріч Міжнародна рада музеїв (ІСОМ) пропонує відзначити професійне свято темою «Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване». Це дає нам привід не мовчати про рідний Луцьк часів XVII століття, й зокрема про його корінну спільноту в період боротьби за право бути господарями на своїй землі.

У надвечір’я 18 травня, з 20-30 по 22-00, запрошуємо усіх цікавих на музейне театралізоване дійство «Під прицілом Кліо: Луцьке братство», яке розпочнеться біля «в’їзної брами» храму Воздвиження Чесного Хреста по вулиці Данила Галицького, 2.

Малознані драматичні та курйозні сюжети барокового Луцька «оживуть» та будуть поіменовані завдяки музейним працівникам та студентській «братії» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Згідно сценарію дійство охопить історичні локації міста: в’їзну браму братського дитинця, погост братського храму, територію братських школи і шпиталю, луцький гостинець Великий та Ринкову міську вулицю. Запросимо гостей і до монастирських келій, в яких розміщений Музей історії Луцького братства. Завершуватиметься імпреза біля братської церковної крипти.

Увага: під час музейного дійства на вулиці відбуватимуться деякі незвичні дії, як-то масові руханки, викрадання «злодія», вигукування «погроз», «стріляння з міського валу» – прохання не страшитися, це всього лишень театралізація!

Вхідна платня здійснюватиметься під час музейного дійства у вигляді «ялмужни/милостині» до братської скриньки (шукайте серед учасників братських ялмужників!).

Контактний телефон: 72-33-71

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 704 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.3/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]