Головна » 2014 » November » 10 » Художній музей запрошує на благодійний аукціон живопису, де збиратимуть кошти на операцію для бійця.
22:00
Художній музей запрошує на благодійний аукціон живопису, де збиратимуть кошти на операцію для бійця.
Художній музей запрошує на благодійний аукціон живопису, де збиратимуть кошти на операцію для бійця.

   Війна в Україні стала трагедією не лише для нашого народу, вона знаходить відгук у серцях небайдужих людей з багатьох країн світу. Вони долучають свої голоси, кошти, працю і творчість на підтримку незалежності і цілісності нашої держави. Кожен ділиться з Україною тим найдорожчим, чим володіє сам.

   Відомий сучасний литовський художник Артурас Слапшис, перебуваючи в Луцьку на відкритті власної виставки «Портрети правителів та відомих діячів Великого князівства Литовського», вирішив допомогти Україні і подарував 5 своїх полотен Луцькій міській раді для продажу на благодійному аукціоні. Отримані кошти художник доручив спрямувати для потреб постраждалого в зоні АТО лучанина Сергія Федотова, – повідомляє Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

   Сергій Федотов, 1993 року народження, в квітні цього року був призваний на військову службу. 29 серпня 2014 року під час виконання службових обов’язків в ході антитерористичної операції в районі населеного пункту Новокатеринівка Донецької області одержав мінно-вибухове поранення обох стоп, а також вогнепальне сліпе непроникаюче осколкове поранення грудної клітки.

   Сергію лише 20, але коли на нашу землю прийшла біда, він не задумуючись взяв у руки зброю й пішов на фронт, аби захищати незалежність, суверенітет й територіальну цілісність України.

   Сьогодні, щоб не втратити ногу, Сергій потребує складної операції та подальшої тривалої реабілітації. На щастя, поставити його на ноги можуть в Україні, в Українському медичному центрі спортивної медицини МОЗ України. Але для лікування потрібні не малі гроші – 30 тисяч гривень. Самотужки родина хлопця зібрати такої суми не може.

   Тому запрошуємо усіх благодійників, меценатів, небайдужих людей, які хотіли б допомогти Сергієві повернутися до повноцінного життя, взяти участь в аукціоні.

   13 листопада 2014 року о 12.00 у Художньому музеї міста Луцька відбудеться благодійний аукціон живопису. Його лотами стали:

1. «Хранитель». Полотно, акрил, 50 х 40 см

2. «Фараон Рамзес». Полотно, олія, 45 х 35 см

3. «Гладіатор». Полотно, олія, 49 x 38 см

4. «Інквізитор». Полотно, олія, 51 х 41 см

5. «Жанна Д’Арк». Полотно, акрил, 43 х 53 см

   До кожної картини додається сертифікат відповідності. Початкова вартість кожного лоту аукціону – 2000 грн.

   Зголоситися для участі в аукціоні та отримати усю необхідну інформацію можна за тел. 777924, 777956.

   Організатори благодійного аукціону – Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Довідка: Артурас Слапшис народився в 1962 р. в Каунасі. В 1996 р. переїхав в США, де проживав до кінця 2011 р. Професійну творчу діяльність Артурас Слапшис розпочав, будучи в США. З 2010 р. по 2011 р. навчався у викладача та консультанта мистецтва з Чикаго Foti Zemenides. В творчості Артураса Слапшиса переважає символізм, портрети історичних діячів, наукової фантастики. Його картини знаходяться в приватних колекціях в США, Україні, Великобританії та Литві.

Категорія: Художній музей | Переглядів: 830 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]