Головна » 2013 » Червень » 18 » Юні лесезнавці з усієї України побували у волинській оселі славетної письменниці.
20:52
Юні лесезнавці з усієї України побували у волинській оселі славетної письменниці.
Юні лесезнавці з усієї України побували у волинській оселі славетної письменниці.
Творчістю Лесі Українки захопилися старшокласники з усієї України. Переможці місцевих олімпіад малої академії наук з'їхалися до Луцька. Повідомляє ТРК «Аверс».



35 школярів з усієї України відвідали замок Любарта, побачили шацькі озера, брали участь у тренінгах та творчих вечорах. Та найбільше захопилася учні садибою Лесі Українки, оскільки на конкурс готували наукові роботи саме про цю поетесу.
Старшокласники розповіли - програма літної школи дуже різноманітна. Українським школярам замало було навіть10-ти днів, щоб відвідати усі волинські історичні місця. Щодня з 7-ї ранку до пізнього вечора діти були учасниками практичних занятть, міні-конференцій, зустрічалися з відомими волинянами.
Десятикласник з Луцька Станіслав Дем'янюк сумує, що на такій зустрічі він вперше і востаннє: «Тому що це одинадятий клас, це і екзамени, і зовнішнє незалежне оцінювання, і підготовка до вступу. Також іде така практика, що 11-тикласники у літніх школах участі не беруть».
Останнім етапом для учнів було представлення та захист наукових робіт про творчість Лесі Українки. Всі учасники отримали свідоцтва про відповідне навчання у літній школі та диски про історичні місця Волинського краю.
Роман Лавренчук
Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 652 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]