Головна » 2012 » Серпень » 23 » Екскурсію музеєм Iгоря Стравінського в Устилузі поки що можна здійснити лише на сайті „Україна Incognita”.
20:55
Екскурсію музеєм Iгоря Стравінського в Устилузі поки що можна здійснити лише на сайті „Україна Incognita”.
Екскурсію музеєм Iгоря Стравінського в Устилузі поки що можна здійснити лише на сайті „Україна Incognita”.
Це зумовлено тим, що нині в колишньому будинку всесвітньо відомого композитора в Устилузі тривають реставраційні роботи. Як розповів «Дню» директор музею Володимир Терещук, нарешті обласна адміністрація виділила понад два з половиною мільйона гривень на відновлення первісного вигляду садиби родини Стравінських. Тож нині експозицію демонтовано, і приватне ремонтно-реставраційне підприємство з міста Нововолинська виконує масштабні роботи: задля повернення маєтку «обличчя» з двоповерхової будівля стане одноповерховою, її перекриють черепицею, і вона матиме мансарду, тобто має знову постати у вигляді «райського куточка», який свого часу спроектував сам композитор.
Відкрити нове приміщення планується до наступного дня народження Ігоря Стравінського, 17 червня, тож протягом майже року охочі, як підтвердив «Дню» Володимир Васильович, зможуть познайомитися з волинським періодом життя композитора лише завдяки віртуальній екскурсії на сайті «Україна Incognita» incognita.day.kiev.ua, який, нагадаємо, нещодавно відзначив першу річницю.
Між іншим, на цьому сайті «Дня» можна побачити і майбутній вигляд музею, адже демонтована нині експозиція містила також макет будинку композитора в Устилузі у стилі швейцарського шале з мансардами і просторими вікнами, розповідає Ольга ХАРЧЕНКО, «День».
 
Категорія: Устилузький народний музей Ігоря Стравінського | Переглядів: 718 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]