Головна » 2013 » Березень » 13 » ДО РІЧНИЦІ КОБЗАРЯ.
13:39
ДО РІЧНИЦІ КОБЗАРЯ.
ДО РІЧНИЦІ КОБЗАРЯ.
У ці березневі дні Володимир-Волинський історичний музей організував літературно-історичний захід, присвячений пам’яті Великого Кобзаря.
Наукові співробітники музею підготували виставку, на якій представлено фотокопії рукописів та малюнків Т.Г.Шевченка, публікації ЗМІ на шевченківську тематику з фондів Володимир-Волинського музею, а також рідкісні букіністичні видання літературних та художніх творів поета різних років, подарованих музеєві членом Національної Спілки краєзнавців України Тарасом Сенчишаком. Окрасою виставки стали вишиті роботи володимирчанки Марії Ваврисевич серед яких і портрет поета.


На фото.Наукові співробітники музею Ганна Доскоч та Олексій Петрунін проводять шевченківські читання
 
Під час заходу звучали поезії Т.Г. Шевченка у виконанні учениці восьмого класу Володимир-Волинської середньої школи №3 Ілони Сімчук (класний керівник Л.Ю.Трачук). Відбулося обговорення життєвого та творчого шляху Великого українського Поета. Викладач української мови та літератури з багаторічним педагогічним досвідом Галина Дмитрівна Яровенко розповіла про цікаві і маловідомі широкому загалу моменти з життя поета.


На фото. Учасниця заходу, володимир-волинська школярка Ілона Сімчук
 
Серед відвідувачів музею цього дня були представники як молоді, так і старшого покоління, звучали думки про необхідність всебічного вивчення творчої спадщини Кобзаря.
 
Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 710 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]