Головна » 2014 » December » 10 » До дня Збройних сил України у Ківерцівському музеї відкрито виставку військової форми.
21:57
До дня Збройних сил України у Ківерцівському музеї відкрито виставку військової форми.
До дня Збройних сил України у Ківерцівському музеї відкрито виставку військової форми.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід для старшокласників міста приурочений Дню Збройних Сил України. Організатори: Ківерцівський краєзнавчий музей (директор Степан Войчик) та військово-історичний клуб "Азимут" (керівник Володимир Патрай). Слова українського поета, драматурга і громадського діяча Івана Котляревського "Любов к Отчизні де героїть, там вража сила не устоїть" стали влучною назвою зустрічі учнів з військовими і волонтерами, які допомагають територіальним батальйонам на Сході всім необхідним.

   "Військова форма – одноманітний за конструкцією і строго регламентований на вигляд одяг військовослужбовців. Вона показує приналежність воїна до тих або інших збройних сил, а при розміщенні на ній знаків розрізнення дає можливість визначити їх вид, рід, службову категорію і військове звання військовослужбовця.

   Військова форма одягу має велике значення в організації військ, веденні ними бойових дій, підтриманні в армії і на флоті статутного військового порядку. Про "Честь мундира","- розповідав юнакам та юнкам директор музею Степан Войчик.

   Степан Володимирович представив і запрошених гостей: лейтенанта Територіального батальйону "Світязь", учасника АТО Андрія Квача, керівника Самооборони Ківерець Сергія Гетьманчука.

   Керівник військово-історичного клубу "Азимут" Володимир Патрай цікаво розповів про особливості військової форми одягу від 1939 року по початку 21 століття. Більше 20 експонатів військового одягу у відповідності до військових звань з різних родів військ, із нагрудними знаками за відмінну службу в рядах збройних сил, мали можливість побачити учасники заходу. Про кожен однострій в спогадах історичних подій йшлося у розповіді ентузіаста-фахівця. Учні відповідали на питання. Загалом багато фактів для багатьох стали новинкою.

   Андрій Квач розповів про особливості сучасної військової форми, про перебування у воєнних діях під Ілловайськом. Сергій Гетьманчук більше приділив увагу громадсько-волонтерській діяльності Самооборони, організації допомоги технікою, одягом, продуктами харчування та усім , що допомагає захисникам Вітчизни вижити і тримати оборону.

Інна Тетюрко

Джерело: Ківерцівський районний інформаційний портал

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 1072 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]