Головна » 2011 » Жовтень » 26 » До Дня визволення України від фашистських загарбників.
16:22
До Дня визволення України від фашистських загарбників.
До Дня визволення України від фашистських загарбників.
28 жовтня 2011 року Україна відзначає 67-у річницю звільнення від фашистських загарбників.
Це свято встановлене згідно з Указом Президента України від 28 жовтня 2009 року „Про День визволення України від фашистських загарбників”.
Воєнні дії відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року.
Завершила визволення України Карпатська операція, що розпочалася 9 вересня 1944 року наступом 1-ї Гвардійської армії. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.
До річниці визволення у Волинському краєзнавчому музеї 26 жовтня  відбулась історична година „Екскурсію веде ветеран”. У експозиційних залах відділу новітньої історії для учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою провели імпровізовану екскурсію ветерани Великої Вітчизняної війни Іван Петрович Гончаренко та Олексій Тихонович Ліхтарович, які поділились з присутніми своїми спогадами про важкі воєнні роки.
На окремому стенді в музеї розміщені матеріали Миколи Олександровича Царенка, колишнього начальника управління культури Волинської області, ветерана війни та праці, учасника визволення України, який пройшов війну від першого дня й до останнього. Стенд приурочений до роковин смерті ветерана.
З матеріалами експозиції учнів ліцею познайомила науковий співробітник відділу новітньої історії Олена Дубень.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1072 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]