Головна » 2012 » May » 7 » До Дня Перемоги у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Доля людини в історії краю” та проведено урок мужності.
12:43
До Дня Перемоги у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Доля людини в історії краю” та проведено урок мужності.
До Дня Перемоги у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Доля людини в історії краю” та проведено урок мужності.
   У зв’язку з відзначенням 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років 7 травня 2012 року в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбувся урок мужності та відкриття виставки «Доля людини в історії краю», яка присвячена пам’яті Миколи Олександровича Царенка – ветерана Великої Вітчизняної війни, патріарха волинської культури.
   М.О.Царенко з 1941 року і до кінця війни перебував на фронті. Згодом Микола Олександрович довгий час очолював управління культури у Волинській області. Він заслужений працівник культури України. За роки життя був удостоєний медалей «За бойові заслуги», «Захиснику Вітчизни», ювілейних медалей до річниць Перемоги; орденів «Трудового Червоного Прапора», «Знак пошани» та багато інших, які представлені на виставці.
   Серед матеріалів виставки – унікальні експонати: червоноармійська книжка Миколи Олександровича, яка висвітлює його бойовий шлях з 1941 по 1945 рік, фото воєнного періоду.
   На виставці є документи та фотографії періоду перебування Миколи Олександровича на посаді керівника управління культури Волинської області. Тут можна побачити книгу «Патріарх волинської культури», яка була видана за сприяння управління культури. Серед представлених фотографій – фото зустрічі М.О.Царенка з Ю.Левітаном – диктором Всесоюзного радіомовлення, Л.Зикіною – народною артисткою СРСР (Луцьк, 1970-ті рр.), О.Байдуковим – народним художником України (Луцьк, 1980-ті рр.), та інші.
   Учні Обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою  прослухали спогади дружини Миколи Олександровича – Наталії Андріївни Царенко, також ветерана Великої Вітчизняної війни, та виступ А.Антонюка – заступника директора з питань гуманітарної освіти та виховання Волинського державного училища культури і мистецтв. Вірш «Життя», присвячений Миколі Олександровичу відомим волинським поетом О.Богачуком з нагоди проводів на пенсію, читала молодший науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи Костюк Оксана.
   По завершенню вечора всі присутні оглянули експозицію відділу новітньої історії, яка присвячена періоду Великої Вітчизняної війни.
   Метою заходу було вшанування ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни та патріотичне виховання молодого підростаючого покоління.

 

 


Фото Л.Максимова.
 

 

 

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1069 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]