Головна » 2017 » May » 5 » До Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
10:08
До Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
До Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

4 травня 2017 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година «Ми пам’ятаємо», приурочена Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У заході взяли участи учні ЛНВК ЗОШ І-ІІ ст. №7.

З цієї нагоди в актовому залі Волинського краєзнавчого музею була розгорнута фотодокументальна виставка «Волинь в роки Другої світової війни». На виставці представлено хронологію перебігу подій війни на території Волинської області, нацистську окупацію, волинян, які брали участь у війні, спротив місцевого населення проти нацистської окупації, військові операції, що проходили на території Волині.

В рамках заходу був проведений майстер-клас з виготовлення квітки червоного маку – символу пам’яті.

День пам’яті та примирення відзначають в Україні 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – державне свято, яке відзначають 9 травня. Як зазначає Український інститут національної пам’яті, зміст відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включає в себе: переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, рівне вшанування пам’яті кожного хто боровся з нацизмом, перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 621 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]