Головна » 2019 » August » 29 » До Дня незалежності у Торчині презентували виставку про Українську революцію 1917–1921 рр.
14:35
До Дня незалежності у Торчині презентували виставку про Українську революцію 1917–1921 рр.
До Дня незалежності у Торчині презентували виставку про Українську революцію 1917–1921 рр.

У Торчинському народному історичному музею імені Г.О.Гуртового демонструється масштабна виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921 рр.». Підготовлена співробітниками Українського інституту національної пам’яті, вона висвітлює період першої незалежності України у ХХ ст.

Це важливий період нашої історії, який увібрав у себе чимало героїчних і драматичних моментів, що можуть бути однаково повчальними для сучасників. Зважаючи на це, до 28-ї річниці незалежності України у приміщенні музеї було проведено захід-презентацію під назвою «За Україну, за її волю!». Учасниками його стали мешканці селища Торчин і села Веселого, членкині громадської організації «Союз українок».

На самому початку вітальне слово сказала депутат районної ради Марія Пивовар.

Презентацію основної частини виставки, де показані ключові моменти Української революції, провела наукова співробітниця музею Алла Сахнюк.

Надалі директор музею Олександр Мельник детально розповів про участь у цих подіях уродженців Луцького району і, зокрема, Торчина, що викликало особливий інтерес серед присутніх. Для цього була спеціально підготовлена краєзнавча частина виставки з фотографіями місцевих діячів, копіями документів і допоміжними матеріалами, які деталізують тему.

Виставка буде відкрита для огляду до початку жовтня. Запрошуються усі бажаючі.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 329 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]