Головна » 2016 » February » 6 » 6 лютого минає 30 років від початку музейницької діяльності директора Маневицького краєзнавчого музею П.М.Хомича
00:00
6 лютого минає 30 років від початку музейницької діяльності директора Маневицького краєзнавчого музею П.М.Хомича
6 лютого минає 30 років від початку музейницької діяльності директора Маневицького краєзнавчого музею П.М.Хомича

Музейні працівники Волині

щиро вітають знаного подвижника

на ниві музейництва і краєзнавства,

відомого дослідника історії Маневиччини,

директора Маневицького краєзнавчого музею

Петра Микитовича Хомича,

який своєю невтомною пошуковою працею

зібрав і зберіг тисячі пам’яток

історії та культури Полісся

Довідково:

Петро Хомич з 1986 року працює у Маневицькому краєзнавчому музеї, спочатку науковим співробітником, завідувачем відділу, а з 1 січня 1991 року – директором музею.

Сьогодні в районі Маневицький краєзнавчий музей є чи не єдиним сховищем пам’яток матеріальної та духовної культури краю, культурно-освітнім центром пропаганди та вивчення історичних, художніх та культурних пам’яток.

Петро Хомич двічі провів повну перебудову експозиції музею, постійно організовує виставки, активно працює над втіленням своєї ідеї по створенню Музею Волинського Полісся, є ініціатором проведення на базі музею 10 науково-практичних конференцій, семінарів-практикумів для музейних працівників області. У 2005 році під його керівництвом була видана книга «Маневиччина крізь віки», в якій подано опис подій краю з найдавніших подій до наших днів.

Петро Микитович невтомно віддає себе справі порятунку та дослідження історико-культурної спадщини українського народу. Протягом останнього часу під керуванням директора Маневицький краєзнавчий музей втілював у життя цікаві музейні проекти:

- Перший – Всеукраїнський «Маневицький краєзнавчий музей-науково-дослідницький туристично-мистецький центр Волинського Полісся»;

- Другий – Міжнародний «Перша світова війна на Волинському Поліссі».

- Третій – Міжнародний щойно розроблений, музею одного експоната «Поліський моноксил».

- Четвертий – «Земля моя – земля моїх батьків».

У вересні 2015 року Маневицький краєзнавчий музей взяв участь у ІV Всеукраїнському музейному фестивалі «Музей і діти: дитячі програми, центри, музеї», який відбувся на базі Дніпропетровського національного історичного музею Д.І.Яворницького у двох номінаціях. За проект «Земля моя – земля моїх батьків» зайняв І місце та нагороджений дипломом Переможця, а директор музею за багаторічне служіння музейній справі нагороджений Подякою ІV Всеукраїнського музейного фестивалю.

Петро Микитович Хомич лауреат обласної премії імені Миколи Куделі.

Петро Микитовичу, музейні працівники Волині зичать Вам міцного здоров’я, творчої наснаги та нових здобутків на ниві музейництва та краєзнавства!

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 873 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]