Головна » 2015 » May » 29 » 54 наукова конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Бібліотеки – осередки культури, освіти, науки: шлях довжиною у 75 років”
21:32
54 наукова конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Бібліотеки – осередки культури, освіти, науки: шлях довжиною у 75 років”
54 наукова конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Бібліотеки – осередки культури, освіти, науки: шлях довжиною у 75 років”

   28 травня 2015 року у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася 54 наукова  історико-краєзнавча конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Бібліотеки – осередки культури, освіти, науки: шлях довжиною у 75 років” (програма тут), присвячена 75-річчю від дня створення бібліотеки. Співорганізаторами конференції були управління культури облдержадміністрації, Волинський краєзнавчий музей, обласна організація Національної спілки краєзнавців України, обласне відділення Української бібліотечної асоціації.

   До участі у конференції зголосилися понад 40 науковців, краєзнавців, музейних працівників, бібліотекарів не лише з Луцька, а й з Рівного, районних центрів, сіл Волині. Крім пленарного, відбулися засідання в 2-х секціях: „Бібліотеки – центри громади” та „Реалізація просвітницького потенціалу бібліотек й окремих особистостей”. Прозвучали доповіді та повідомлення з історії просвітництва, бібліотечної справи на Волині.

     За матеріалами конференції видано науковий збірник. Конференція стала хорошим внеском у справу дослідження історії книги та бібліотечної справи у волинському краї.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 816 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]